Menu

Протокол  №2

Засідання робочої групи з підготовки проєкту Стратегії розвитку Сергіївської територіальної громади на період до 2027 року

30 серпня 2024 року                                                          с. Сергіївка

 

Присутні: 18 члени робочої групи із розробки Стратегії розвитку Сергіївської територіальної громади на період до 2027 року.

Відсутні : 2 члени робочої групи

 Головував : Ігор ЛІДОВИЙ – сільський голова, голова робочої групи

Секретар: Інна БІЛИК -  начальник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Сергіївської сільської рада, член робочої групи.

Порядок денний:

  1.  Про хід роботи з опитування громадян та юридичних осіб.
  2. Розробка SWOT-аналізу, визначення порівняльних переваг, викликів та ризиків. Основні етапи роботи над розробкою стратегії розвитку.
  3. Прогнозування та моделювання сценаріїв та напрямів розвитку громади. Формулювання робочою групою Місії та стратегічного Бачення. Розробка прогнозних варіантів стратегічних цілей, формулювання завдань та шляхів з їх досягнення.
  4. Поділ на групи для подальшої роботи та аналізу пріоритетних напрямків та заходів з розвитку громади.  
  5. Слухали:

По першому питанню:

Інна ПАНАСЕЙКО, член робочої групи, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, яка привітала всіх присутніх та ознайомила з проведеною роботою щодо опитування мешканців громади, з кількістю опрацьованих анкет. Повідомила, що більш детальна інформація щодо результатів анкетування буде висвітлена на наступному засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади.  

 

 ВИРІШИЛИ:

Інформацію взяти до відома.

 

  1. СЛУХАЛИ:

По другому питанню:

Інна ПАНАСЕЙКО  - член робочої групи - начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, яка запросила всіх присутніх розпочати роботу з розробки SWOT- аналізу, зокрема, провести аналіз сильних та слабких сторін, оцінити наявні можливості та загрози для розвитку громади, визначити взаємозв’язок між внутрішніми і зовнішніми факторами впливу на її розвиток, а також визначитись з основними тенденціями розвитку громади. Представила презентацію змодельованого SWOT- аналізу.

 

ВИСТУПИЛИ:

Валентина ГАЛЬ – член робочої групи - начальник відділу земельних відносин та комунальної власності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, зауважила на необхідності розроблення додаткових природоохоронних заходів зі зменшення несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ біля водойм та лісосмуг, встановлення контейнерів для збору сміття.

Ігор ВЕРЕЩАКА – член робочої групи – депутат районної ради, член  виконавчого комітету, голова ФГ «Колос-2000», про кваліфіковані трудові ресурси та соціальну значущість у розробці проєктів, де будуть створені робочі місця.

Людмила БОГУСЛАВЕЦЬ, член робочої групи, директор «Центру культури та дозвілля», про організацію та проведення фестивалів створення нових культурно-мистецьких проєктів на території громади.

За результатами проведеного аналізу сильних і слабких сторін, можливостей і загроз розвитку громади робочою групою визначені порівняльні переваги, з урахуванням поточного стану та тенденцій розвитку Сергіївської громади, актуальних проблемних питань у різних сферах діяльності та галузях економіки громади. Робочою групою були сформульовані сильні та слабкі сторони, можливості та загрози розвитку громади, визначені порівняльні переваги, виклики та ризики перспективного розвитку Сергіївської територіальної громади на майбутнє.

 

  1. СЛУХАЛИ:

По третьому питанню

Світлана ІВКО  - член робочої групи – начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, яка запропонувала розглянути та опрацювати три варіанти ймовірних сценаріїв розвитку громади, а саме інерційний (песимістичний) сценарій, модернізаційний (оптимістичний) та реалістичний (базовий) сценарій. Зауважила, що запропоновані сценарії описують послідовність подій від теперішнього до майбутнього стану розвитку громади.

 

 ВИРІШИЛИ:

 За підсумками обговорення та надання пропозицій прийнято рішення щодо визначення реалістичного (базового) сценарію основним сценарієм подальшого розвитку Сергіївської територіальної громади.

 

СЛУХАЛИ:

По четвертому питанню

Інна ПАНАСЕЙКО  - член робочої групи – начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, яка проінформувала, що для більш детального опрацювання та проведення  SWOT- аналізу, чинників, які впливають на розвиток громади  треба поділитись на підгрупи за визначеними пріоритетними напрямками та заходами з розвитку громади.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити розподіл робочої групи за ключовими пріоритетними напрямками та заходами з розвитку громади.

 

Голова робочої групи                                    Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

Секретар засідання                                          Інна БІЛИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

вгору