Menu

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі придбання Природний газ за ДК 021:2015 код 09120000-6 «Газове паливо», розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

вул. Центральна, 9, с. Сергіївка, Миргородський  р-н, Полтавська обл..37332,

тел., факс (05354) 54-1-31 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,  Код ЄДРПОУ 41066102

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі придбання Природний газ за ДК 021:2015 код 09120000-6 «Газове паливо», розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Виконавчий комітет Сергіївської сільської ради,код ЄДРПОУ 41066102, КВЕД 84.11  .

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Природний газ за ДК 021:2015 код 09120000-6 «Газове паливо» на 2024 рік.

Ідентифікатор процедури закупівлі: товар UA-2024-09-13-005159-a.

Вид процедури закупівлі: відкриті  торги з особливостями відповідно Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VI1I зі змінами та з урахуванням положень Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі – Особливості).

Очікувана вартість предмета закупівлі: 157 261,96 грн. 

 Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

За розрахункову одиницю газу приймається один метр кубічний (м3), приведений до стандартних умов: температура (t) 293,18 К (20оС), тиск газу (Р) 101,325 кПа (760 мм рт. Ст.).

Фізико-хімічні показники природного газу, який передається Постачальником Споживачеві у пунктах приймання-передачі, повинні відповідати вимогам, визначеним розділом ІІІ Кодексу ГТС та Кодексом ГРМ

Приймання Товару за кількістю і якістю здійснюється представником замовника.

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України. 

 

Умови постачання природного газу замовнику повинні відповідати наступним нормативно-правовим актам:

  • Закон України «Про ринок природного газу» від 09.04.2015 № 329-VIII;
  • Правила постачання природного газу (затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2496);
  • Кодекс газотранспортної системи (затверджений Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №2493 від 30.09.2015 р.);
  • Кодекс газорозподільних систем (затверджений Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2494 від 30.09.2015 р.);
  • Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та інші нормативні  документи, які регламентують постачання та розподіл природного газу.

 

Запропоновані учасником характеристики мають бути не гірші, ніж вказані в зазначеній вище інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі.

 

Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару, оскільки вони за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідають потребам та вимогам замовника.

 

Фактом подання тендерної пропозиції учасник підтверджує відповідність своєї пропозиції технічним, якісним, кількісним  характеристикам до предмета закупівлі, у тому числі технічній специфікації та іншим вимогам до предмету закупівлі, що містяться в  тендерній документації та цьому додатку, а також підтверджує можливість поставки товару, у відповідності до вимог, визначених згідно з умовами тендерної документації.

 

 Обгрунтування розміру бюджетного призначення: Кошти місцевого бюджету.

Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля проводиться відповідно до річного плану на потребу 2024 року.

  Взяття бюджетних зобов’язань за договором буде здійснюватися в межах бюджетних

асигнувань, затверджених кошторисом на 2024 рік по установі.

Очікуваний обсяг закупівлі Товару: 9500 куб.м.

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Ціни на природний газ сформовані згідно чинного законодавства.

Процедура закупівлі:

Відкриті торги з особливостями.

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.

 

вгору